måndag 29 oktober 2012

Det rätta tillfället

eller stunden när allt här i harmoni . Där våra vägval är ultimata har i mitt liv i alla fall inte uppenbarat sig särskilt ofta, om det ens överhuvudtaget skett.

Ibland tvingas vi fatta beslut och göra val utifrån de förutsättningar som är för oss givna. Det är svårt och vi vill ju att det skall bli så bra som det bara är möjligt! "Mesta möjliga lycka på alla fronter för alla"

En vän skrev på FB för en tid sedan om en tågresa. Kvinnan i stolen brevid hade tydligen sagt att hon var i behov av sömn men var tvungen att använda restiden till att jobba. "Jag har inget val" hade hon sagt. Min vän reflekterade över att vi lever märkliga liv. Han menade att egentligen har vi alltid ett val, det är bara mer eller mindre svårt att bestämma sig.
Kan det vara så?

2 kommentarer:

diana sa...

Vi har möjligheter till val, men sen behöver de sällan vara goda, utan som pest eller kolera. Men vad kan i framtiden framstå som det minst onda. Svårt och jobbigt.

Lena sa...

Jo när man står mitt i är det svårt att se. Helikopterperspektivet förutsätter att vi kan distansera oss . Lyfta blicken . Så enkelt att säga ....kram